EN facebook

Tárgyak, történetek– KÉP-ÉLMÉNY

TÁRLATVEZETÉS

2019-02-22 19:00

Mit jelent a saját szoba, a személyes élettér és a benne található tárgyak a külső néző számára? Hogy jelennek meg a mindennapi tapasztalatok a fotográfusok képein, és milyen gondolati térbe emeli a képeket egy múzeumi tárgykutatás?

 

A KÉP-ÉLMÉNY kiállítás a gyermekotthoni gondoskodásban élő növendékek szobáját, valamint legfontosabb hétköznapi tárgyait helyezi a figyelem középpontjába – gyakran a szereplők megmutatása nélkül. A képek nem csupán enteriőrképek és tárgyábrázolások, hanem olyan saját világok, melyekben a rend és a rendezetlenség, a válogatott, tudatosan elhelyezett hétköznapi és személyes tárgyak és a véletlenek jelennek meg és mesélnek a tulajdonosokról. Olyan portrék, melyeket bútorok, könyvek, füzetek, kedvenc plüssök, növények, takarók vagy akár törött deszkalapok rajzolnak meg – az arcok megmutatása nélkül.

 

Időpont: 2019. február 25., 18 óra
Helyszín: Capa Központ


Az eseményen való részvétel ingyenes.


2018 januárjában a Bolyai Gyermekotthoni Központ gondoskodásában élő fiatalok részére fotó alapú művészetterápiás és élménypedagógiai projekt indult: fotográfusok, fotóművészek egy workshop-sorozat keretében a növendékekkel közösen hoztak létre a fiatalok önkifejezését és önismereti munkáját elősegítő fotográfiákat, fotó alapú alkotásokat.
A KÉP-ÉLMÉNY workshop-sorozat Hossala Tamás fotográfus, művészeti terapeuta vezetésével és tíz magyar fotográfus közreműködésével zajlott. A résztvevők Ajpek Orsolya, Barakonyi Szabolcs, Bartha Máté, Dobos Tamás, Kéri Gáspár, Móricz-Sabján Simon, Rozovics Éva, Szabó Bernadett, Szász Lilla és Szombat Éva voltak.

A KÉP-ÉLMÉNY programjai kiegészültek a DEMOWOOD gyermekfoglalkoztató workshopjaival, valamint Lentulay Edina meseterápiás foglalkozásaival.
A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ KÉP-ÉLMÉNY című kiállítása ezt a közel egyéves folyamatot és az ezalatt elkészült munkákat mutatja be. A kiállítás kurátora: Mucsi Emese.

kiállítás, pályázat
2019-01-21 09:00
programajánló
2019-02-15 17:00
kiállítás, programajánló
2019-01-24 19:00