EN facebook

Time Gates: A fény az alagút végén más színű - különleges alkotás a Keleti pályaudvaron a Vasarely Múzeum közreműködésével

KIÁLLÍTÁS

2022-03-29 14:00

Bécs után Budapesten is megtekinthető 2022. március 22-től két héten át az osztrák székhelyű Time Gates művészduó (Ben Gyula Fodor & Dorothee Frank) művészi fotó-szöveg alkotása a Keleti pályaudvar központi csarnokának nagy méretű óriásplakátján.

 

Az alkotás Ben G. Fodor alagútmotívumos képe, amelyen az orvietói körbejárható kút mélyéről néz fel a kamera a fény felé. A remény felderengő fénye nemcsak a jelenlegi humanitárius válsághelyzetre vagy a Covid-járványra, hanem bármely nehéz vagy válságos élethelyzetre jól értelmezhető.

 

Dorothee Frank szlogenje – A fény az alagút végén más színű – egyszerre blikkfangos és elgondolkodtató. Az alagút végén lévő elhalványuló fény metaforája meglepő fordulatot vesz: egy nyitott jövő felé mutat, amely túlmutat a gondolkodás és a cselekvés előre meghatározott mintáin, és számos lehetőséget rejt magában. 

A Time Gates művészduó crossmediális projekteket és újszerű performanszformátumokat alkot, amelyek installációs elemeket, fotográfiát, videót, irodalmi szövegeket (köztük saját szövegeket), élő rajzot és festészetet tartalmaznak. A duó zeneszerzőkkel és improvizatív zenészekkel is együtt dolgozik.

 

TIME GATES: A FÉNY AZ ALAGÚT VÉGÉN MÁS SZÍNŰ

Keleti pályaudvar, központi csarnok

2022. március 22. – április 5.

 

 

Együttműködő partnerek: MÁV Zrt., Osztrák Kulturális Fórum, Vasarely Múzeum Budapest

emlékezet, gyarapodás, képzőművészet, kiállítás, kortárs, látogató
2022-01-19 20:00
beruházás, képzőművészet, kiállítás, látogató, műhely, téma
2022-02-04 07:00
képzőművészet, kiállítás, látogató, programajánló, téma
2022-02-17 18:00