EN facebook

Tűzugrás, táncbemutatók, filmvetítések - Múzeumok Éjszakája vidéken

2018-06-21 17:30

Június 23-án újra Múzeumok Éjszakája! A fővárosi intézmények mellett a vidéki múzeumok is rengeteg izgalmas és színes programmal várják látogatóikat. A teljesség igénye nélkül néhány program kedvcsinálónak:

 

Sopronban a Storno-házban este 20 órától Skandallum! – Botrányos családok a történelemben címmel tart előadást Osváth Ádám történész. A Macskakőben 18 órától szórakoztató totóval játszva ismerhetik meg a várost, a Fabricius-házban pedig borkóstolón vehetnek részt az érdeklődök (a program külön belépővel látogatható).

 

A belépő karszalagok megválthatóak a rendezvényhelyszíneken vagy  elővételben a Storno-ház portáján. Ára: 500,- Ft / fő. A karszalaggal a Soproni Múzeum valamennyi programja látogatható, a karszalaghoz járó bón beváltható egy zsíros kenyérre és egy pohár borra /szörpre a várfalkerti büfében.

 

Győrben június 22–24. között 11 helyszín  111 programja közül választhatnak a Múzeumok Éjszakájának résztvevői. Az előadások, koncertek és kézműves foglalkozások között minden korosztály talál kedvére valót. Június 23-án 19 órától a Napóleon-házban „iGraphic” – A pecséthengertől a digitális printig címmel tart előadást Szabadvári Attila Imre képzőművész. A Vastuskós Házban Családi felfedező backpack programon festőinas szerepébe bújhatnak kicsik és nagyok, kalandozva a gyűjtemény alkotásai között.

 

Normál napijegyár 1700 Ft, kedvezményes napijegy 1200 Ft. Jegyértékesítő helyek: Rómer Ház és Esterházy-palota.

 

Szegeden a Móra Ferenc Múzeumban eddig ismeretlen Munkácsy-festményt mutatnak be a Múzeumok Éjszakáján. Az „Egy tál meleg leves” című alkotás egy magángyűjtemény része, amelyet bárki megcsodálhat a múzeumban Mednyánszky László és Iványi Grünwald Béla egy-egy alkotásával együtt. Emellett néptáncbemutatóval, slam poetry előadással és Szent Iván éji tűzugrással, kézműves foglalkozással és játszóházzal is várják az érdeklődőket.

 

Belépőjegyárak: 600 Ft/fő, 1500 Ft/család (2 szülő + max három, 18 éven aluli gyermek).
Jegyek elővételben is kaphatóak a múzeum főpénztárában.
A belépő mindegyik múzeumi helyszínre érvényes.

 

Kecskeméten a Bozsó Gyűjteményben többek között Paál László festőművész kiállítását és kurátori tárlatvezetését élvezhetik a látogatók. A Cifrapalotában 18 órától gyermekprogramokon, kreatív kiállításon, táncbemutatón lehet részt venni, emellett szerelmi jóslások és szerelemcsalogató bájitalok készítésére is lesz lehetőség.  “Népek Kincsei” - 170 éves a Magyar Honvédség címmel vándorkiállítás is nyílik.

 

Pécsett a Modern Magyar Képtár kiállításaihoz kapcsolódó előadásokat és tárlatvezetéseket látogathatnak a vendégek. 18:30 órától Várkonyi György művészettörténész, 21 órától Dr. Szatmári Judit Anna divattervező, divattörténész tart tárlatvezetést. A Zsolnay Múzeumban lehetőség nyílik eredeti minták alapján csempefestésre is. A Janus Pannonius Múzeum igazgatóságának udvarán filmvetítésre, illetve tűzzsonglőrök bemutatójára kerül sor.

 

A részletes programok a Múzeumok Éjszakája honlapján megtekinthetők!

 

Múzeumok Éjszakája, programajánló
2018-06-21 11:00
képzőművészet, Múzeumok Éjszakája, programajánló
2018-06-06 18:00
Múzeumok Éjszakája, programajánló
2017-06-24 09:24