EN facebook

Újabb öt évig Baán László vezeti a Szépművészeti Múzeumot

TÉMA

2024-06-07 13:00
Baán László húsz éve, 2004 óta vezeti a Szépművészeti Múzeumot és intézményeit. Irányítása alatt Magyarország és egyben Kelet-Közép-Európa leglátogatottabb múzeumává vált a Szépművészeti Múzeum.
 
Többek között olyan kiállításoknak adott otthont, mint a Van Gogh Budapesten, Botticellitől Tizianóig, Cézanne és a múlt, Caravaggiótól Canalettóig, Rembrandt és a holland arany évszázad festészete, Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora, Menny és pokol között. Hieronymus Bosch rejtélyes világa, El Greco, Csontváry 170 és a Renoir. Festő és modelljei című tárlatok. A Szépművészeti Baán László vezetése alatt többször is bekerült a világ 100 leglátogatottabb múzeuma közé,
 
A főigazgató tervei szerint a következő ciklusban is számos, a közönség és a szakma érdeklődésére számot tartó tárlatot láthat majd a nagyközönség a Szépművészeti Múzeumban, többek között a magyarországi reneszánsz festészet kiemelkedő remekművét megalkotó, rejtélyes MS mester, továbbá a francia festőgéniusz, Paul Gauguin művészetét bemutató átfogó kiállítások érkeznek. Az elkövetkezendő öt évben megvalósulhat a Városligetben az Új Nemzeti Galéria megépítése is, amely a múzeum 19. és 20. századi gyűjteményének biztosít majd méltó, világviszonylatban is korszerű otthont.
 
 
Szöveg és borítókép forrása: facebook.com/szepmuveszeti
gyűjtemény, képzőművészet, kiállítás, látogató, téma
2024-02-29 19:00
gyűjtemény, képzőművészet, kiállítás, látogató, téma, újranyitás
2024-04-23 20:00