EN facebook

Veszélyben a múzeumi ágazat?! - Mérik a munkájukat vesztett emberek számát külföldön

Felmérés

2020-10-15 10:00

A Covid-19 krízis komoly pénzügyi hatással van a múzeumi szektorra, növelve a számát azoknak, akiket létszámfelesleg miatti elbocsátás fenyeget. A londoni Múzeumi Társaság (Museums Association) követi a munkanélküliség szintjének változását, így rögzíteni tudják annak hatását és folytathatják a szektor tagjainak támogatását. A járvány miatt eddig munka nélkül maradt múzeumi dolgozók száma az Egyesült Királyságban 2 994!

 

Azokat a létszámfeleslegről szóló adatokat, melyek a járványhoz közvetlen vagy közvetve kötődnek begyűjti és meg is osztja a Társaság. Az információk magukba foglalják az összes típusú munkahely helyzetét egy angliai múzeum weboldala alapján. Ez magába foglalja a közvetlen alkalmazottakat, azokat, akik kereskedelmi cégen keresztül és akik külső vállalkozók által vannak jelen. Továbbá a munkanélküliséggel veszélyeztetettek helyzetét az örökséggel foglalkozó szervezeteknél is felmérik, mellyel felismerik az egymást keresztező szerepeket, melyek ebben a szektorban vannak.

 

Az információkat továbbra is gyűjtik és mindenki hozzájárulhat a szektor nehéz helyzetének nyomon követéséhez azzal, ha kitölt egy rövid kérdőívet.

 

Az adatok sajtóközleményekből, nyilvános bejelentésekből, továbbá tagok és partnerek közösségi forrásaiból származnak.

Olyan visszamenőleges információkat is belevettek, mint 2020. márciusa, proaktívan keresik az újonnan felmerülő adatokat. Néhány esetben a szervezetekről még nincs elérhető adat a munkanélküliséggel fenyegetettek számáról, de azonnal frissítik, ha további információt adnak ki.

 

A létszámfelesleg jelenlegi megállapított mértéke a bejelentést tett múzeumok információin alapszik, de ezt az adatot a beérkezett információk alapján havonta aktualizálják.

 

Az adatokat utoljára 2020. október 2-án frissítették.

Â