EN facebook

Vigyázat művészet! - Kortárs Szabadegyetem sorozat indult a Ludwig Múzeumban és folytatódnak a Ludwig Lounge egész napos programsorok is!

PROGRAMAJÁNLÓ

2022-02-27 07:00

Február végén vette kezdetét veszi a Kortárs Szabadegyetem sorozat, és folytatódott a Ludwig Lounge széria, elsőként mindkét program Frey Krisztián életmű kiállításához, a {SCRIPT:ABSTRACT} – FREY ÚR ÍR című válogatáshoz kapcsolódott.

 

Vigyázat művészet! névre keresztelt, havi rendszerességgel jelentkező szabadegyetem sorozat, amely abban nyújt segítséget, hogy a kortárs művészet iránt érdeklődő laikusok mélyebben megérthessék időszaki kiállításainkat. A 60 perces előadások alkalmával a közönség egy tágabb kontextussal, sőt a legfrissebb művészeti tendenciákkal is megismerkedhet. A vetített képes prezentációkat az adott területeket alaposan ismerő szakemberek tartják, akik az előadást követően nézői kérdésekre is válaszolnak.

 

Első alkalommal Rieder Gábor előadásában olyan, Frey Krisztián életművéhez kapcsolódó esztétikai, művészettörténeti kérdéseket járt körbe, mint Mi az a vécéajtó esztétika? Mitől olyan legendás az Iparterv? Mi a digitális nosztalgia? Hogyan dolgoztak a computer art úttörői?

 

Február 26-án került sor a Ludwig Lounge idei kiadásának első egésznapos, három elemből álló eseménysorozatára, amely a kortárs művészetet más diszciplínákkal kapcsolta össze. A Betűképek címet viselő Családi szombat fókuszában a betűk, az írás és a kép kapcsolata álltak, amelyhez három múzeumi helyszínen találhattak alkotó gondolkodtató feladatokat az érdeklődők.

 

 

A múzeum a Szabadegyetem előadását rögzíti és folyamatosan elérhetővé, újra nézhetővé teszi saját Youtube csatornáján/honlapján. A Ludwig Lounge beszélgetése pedig podcast formában lesz elérhető az intézmény Spotify csatornáján és honlapján.

képzőművészet, kiállítás, kortárs, művészet
2022-01-24 18:00
képzőművészet, kiállítás, kortárs, látogató, téma
2022-02-09 07:00