EN facebook

A koronavírus személyes történeteit gyűjti a szegedi múzeum

GYŰJTÉS

2020-05-01 20:00

Személyes koronatörténetek gyűjtésébe kezd a szegedi Móra Ferenc Múzeum. A közgyűjtemény célja, hogy olyan történetekkel gyarapítsa az oral history gyűjteményét, melyek a jövő nemzedéke számára tanulságosak lehetnek és jól szemléltetik a mostani példa nélküli időszakot. A gyűjtéshez kortól függetlenül bárki csatlakozhat.

 

A koronavírus személyes történeteit kezdi gyűjteni a szegedi Móra Ferenc Múzeum. Az intézmény célja az, hogy megőrizze a jövőnek ennek a sosem látott, mindannyiunk életét megváltoztató időszaknak a mindennapjait. Ehhez keresik az interjúalanyokat, akik szívesen megosztanák, hogyan telnek napjaik a koronavírus okozta veszélyhelyzetben. Bármilyen korosztályú, bármilyen foglalkozású jelentkezőket várnak, főként Csongrád megyéből.

 

Ezek a személyes történetek be fognak kerülni a múzeum oral history gyűjteményébe, a múzeum szakemberei feldolgozzák őket, így hosszú évek múlva is segítenek majd jobban megérteni, értelmezni ezt a példa nélküli időszakot.

 

Aki szeretné megosztani saját koronás történetét, az a következő e-mail címen keresztül jelentkezhet: elbeszelttortenelem.szeged@gmail.com. A múzeum történész kollégái veszik fel majd a kapcsolatot a jelentkezőkkel, majd főként online módon rögzítik a történeteket, de lehetőség lesz a veszélyhelyzet elmúlása után személyes interjúk lebonyolítására is. Az interjúalanyoknak van lehetőségük arra, hogy anonim módon, név nélkül kerüljön be a gyűjteménybe a történetük.

 

A gyűjtés további részletei elérhetőek a Móra Ferenc Múzeum weboldalán keresztül: 

felhívás, látogató, MúzeumTrip, tárgy, természet
2020-04-09 07:00
design, felhívás, fénykép, tárgy, technika, természet
2020-04-18 07:00