EN facebook

Akadály nélkül

2017-09-06 14:00

Sajátos belvárosi barangolást szervezett a mozgáskorlátozottak számára a zalaegerszegi Tourinform iroda, a Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület és a Göcseji Múzeum.

 

 

A Keresztury térről induló túra során megtekintették Farkas Ferenc szobrászművész júniusban avatott - az egerszegi várról készített - bronzmakettjét, ami tulajdonképpen egy időutazásra invitálja a szemlélődőt, hiszen összehasonlítást enged a Mindszenty tér 1640-beli kinézete és a jelen között. A séta végállomása a Göcseji Múzeum volt, ahol a résztvevők „A titkok ajtaja kitárul” című felfedezőjáték rejtvényeinek megoldása közben az intézmény állandó tárlataival is megismerkedhettek. Ezt a játékot az idei Múzeumok Éjszakája rendezvényen mutatták be először a közönség lelkes közreműködésével. A csoportos társasjáték a manapság népszerű szabadulós játékok mintájára készült, kifejezetten a múzeum „Központok a Zala mentén” című állandó kiállításához.

A Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete tagjai és kísérőik hatvan percen át kalandozhattak Zalaegerszeg múltjában: a program során nemcsak arra derült fény, mit rejtett voltaképpen Panni, miért volt fontos a Biblia használata, hanem azt is megtudhatták, hogy a vízköpők egy modern játékban is nagy szerephez jutnak.

 

A fotók tanúsága szerint a belvárosi sétán résztvevők igazán jól szórakoztak, miközben ismeretanyaguk és tudásuk is bővült.

 

 

kiállítás, Múzeumok Éjszakája, tárgy
2017-06-29 17:17
látogató, múzeumtörténet, programajánló
2017-08-15 08:29
látogató, múzeumpedagógia, néprajz, programajánló
2017-07-27 10:19