EN facebook

Eddig még nem látott kortárs remekművekből nyílt kiállítás a gyulai Kohán Képtárban

KIÁLLÍTÁS

2022-09-06 20:00

Eddig még nem látott klasszikus kortárs magyar remekművek láthatók a gyulai Kohán Képtárban Szilágyi András filozófus, művészeti író, költő magángyűjteményéből - tájékoztatott a kiállítóhelyet működtető Erkel Ferenc Múzeum Nkft.. A három részre tagolt válogatásban a neoavantgárd és az absztrakt expresszionizmus alkotói egyaránt képviseltetik magukat.

 

Az érdeklődők a szentendrei művészek jeles képviselői közül Aknay János, Balogh László, Bartl József, Bálint Endre, Bereznai Péter, Deim Pál, Gadányi János, Gubis Mihály, Kántor Andor, Wahorn András, Vaszkó Erzsébet festőművészek műveit tekinthetik meg.

 

 

A neoavantgárd alkotói közül - a teljesség igény nélkül - láthatók Hencze Tamás, Fajó János, Csík István, Óvári László, Eyas Kovács József alkotásai.


Az absztrakt expresszionizmus irányzatát Kéri László, Lossonczy Tamás, Sváby Lajos, Schéner Mihály, Szabados Árpád, Szentgyörgyi József, Szabó Zoltán, Nagy Gábor festőművészek; az úgynevezett szimbolizmus szemléletét Drégely László, El Kazovszkij, Szentgyörgy Kornél és Vály Dezső munkái képviselik.

 

 

A kiállítás különlegessége, hogy megtekinthető Fábri Zoltán háromszoros Kossuth-díjas filmrendező, festőművész Barátnők című, élete alkonyán festett alkotása is.


A tárlaton az egyes képzőművészeti alkotások párbeszédbe lépnek Szilágyi András költészetével. A képek megtekintése és a versek olvasása a két művészeti műfaj átjárhatóságát, kölcsönhatását, az értelmezések végtelen gazdagságát is lehetővé teszi a látogató számára.


A kiállítás október 23-ig tekinthető meg.

 

Borítókép forrása és további fotók a kiállításról: gyulakult.hu

képzőművészet, MúzeumTrip
2020-03-06 20:00
gyűjtemény, képzőművészet, kiállítás, látogató, programajánló
2021-06-07 14:00