EN facebook

Felhívás muzeális intézmények számára - Elindult a jelentkezés az idei Múzeumok Őszi Fesztiváljára

FELHÍVÁS

A Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ idén is meghirdeti a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos rendezvénysorozatot, méghozzá Minőségét megőrzi! mottóval. A szeptember 30. és november 10. között zajló programsorozat a múzeum és a gasztronómia metszéspontjait helyezi a középpontba. 

 

Az idei kiemelt tematika a Falatnyi múzeum címet kapta, és a gasztronómiát sokrétűen megközelítő programokat foglal magában. A programokat szervező múzeumok 9 tematikához kapcsolódhatnak, és 2024. július 30. éjfélig regisztrálhatnak az online felületen szándéknyilatkozattal és programterveikkel.

 

A 2024-es Múzeumok Őszi Fesztiválja célja, hogy a folyamatosan alakuló és az elmúlt években forradalmi változásokat megélő gasztronómiai kultúra összetett kérdéskörét, és ennek múzeumi vonatkozásait állítsa a figyelem középpontjába.

 

 

A 2024-ben meghirdetett kilenc programtematika közül nyolc a nagyközönségnek és egy a múzeumi szakmának szól.

 

A programtematikák részletes leírása és a programszervezéshez hasznos tippek a programot koordináló MOKK oldalán itt érhetők el. Ugyanez a rendezvény hivatalos honlapján itt olvasható.

 

Javasoljuk az intézményeknek, hogy digitális formában elérhető programokat is szerepeltessenek a kínálatukban, ezáltal biztosítva a kultúrához való minél szélesebb körű hozzáférést.

 

Regisztráció, jelentkezés, a szándéknyilatkozat és a programtervezet beküldésének határideje: 2024. július 30.

 

Az online regisztrációs felületet itt érhető el.

 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatása 2024-ben lehetővé teszi, hogy központi kampánnyal segítsük a rendezvény kommunikációját, továbbá, hogy a csatlakozó intézményektől programokat rendeljünk meg. A muzeális intézményektől idén egységesen minimum 100.000, maximum 300.000 Ft értékben lehetséges szolgáltatást megrendelni.

 

Figyelem! Kizárólag működési engedéllyel rendelkező muzeális intézményektől tudunk szolgáltatást rendelni. Az engedéllyel nem rendelkező intézmények és szervezetek továbbra is csatlakozhatnak a fesztiválhoz, de programjaikat saját költségen tudják megvalósítani. A beérkező programok megrendeléséről szakmai bírálóbizottság dönt. A bírálat és annak eredményéről a kiértesítés terveink szerint 2024. augusztus első felében megtörténik.

 

Kérjük a jelentkezéshez benyújtani a regisztrációs határidőig az intézményvezető által aláírt részvételi szándéknyilatkozatot, amely innen tölthető le. A dokumentumot idén kizárólag online módon szükséges benyújtani, így kérjük, hogy az aláírt, lepecsételt és beszkennelt nyilatkozatot PDF formátumban e-mailben küldjék el a Múzeumok Őszi Fesztiválja programkoordinátorának, Bojcsuk Annának az oszifesztival@skanzen.hu e-mail címre.

 

A programok tervezéséhez és megszervezéséhez szíves figyelmébe ajánljuk a 2023. évi Múzeumok Őszi Fesztiválja szakmai beszámolóját, amely itt tölthető le. 

 

További inspiráció meríthető a Tematikák leírásából, mely itt érhető el.

 

 

További információ

digitalizáció, MUZANDRAxEPALE 2023, múzeumandragógia, műhely, téma
2024-01-09 18:00
MUZANDRAxEPALE 2023, múzeumandragógia, #muzeumokajovoert, műhely, téma
2023-12-29 07:00