EN facebook

Hogyan tudja segíteni oktatói munkáját a Nemzeti Múzeum?

PEDAGÓGIA

2020-11-21 18:00

A Magyar Nemzeti Múzeum elkötelezett abban, hogy támogassa a pedagógusok munkáját. Az MNM online oktatást segítő tananyagait korszakokra és korosztályra bontva ide kattintva érheti el.

 

A tananyagokat ajánljuk a történelem, az irodalom és a hon-és állampolgári ismeretek tantárgyakhoz. A tananyagok elsősorban a Nemzeti Múzeum gyűjteményére építenek, tárgy-, és forrásközpontúak, segítik az egyes korszakok bevezetését, vagy ismétlését, illetve megtalálhatóak köztük olyan feladatok is, amelyek egy-egy témakör komplex, akár önálló feldolgozását teszik lehetővé. A tananyagokat folyamatosan bővítjük, lehetőségeinkhez mérten egyéni megkereséseket is szívesen fogadunk. Várjuk megkeresését a muzeumpedagogia@mnm.hu e-mail címre.

 


Magyar Nemzeti Múzeum virtuális kiállításai és online adatbázisai

 

az MNM virtuális állandó kiállításai,

 

az MNM virtuális kiállításai változatos témákban,

 

az MNM Youtube csatornája: vlogsorozatok, kisfilmek a magyar történelem kiemelkedő emlékeiről, eseményeiről,

 

az MNM állandó kiállításainak vezetői,

 

Seuso-kincs saját honlapja,


Múzeumi blog: A blogban rövid, ismeretterjesztő írásokat olvashatnak muzeológusaink tollából a Kárpát-medence régészeti kincseitől kezdve egészen a rendszerváltozás ideéig,


az MNM műtárgyadatbázisa,


museumap.hu oldal: aggregált múzeumi gyűjteményi portál, ahol a Nemzeti Múzeum és számos más múzeum digitalizált gyűjteményéből készíthet tetszőleges virtuális galériát; az MNM gyűjteményét itt érheti el,

 

Régészeti adatbázis: segítségével ismerjék meg, hogy milyen régészeti feltárás zajlott/zajlik az Önök lakóhelyén,


a múzeum közösségi média felületei, és ismeretterjesztő rövid posztjai a tananyag kiegészítéséhez (Facebook, Instagram)!



Hogyan tudja a Nemzeti Múzeum segíteni munkáját? - Ha a pedagógia területén dolgozik, kérjük, segítse azzal az intézmény munkáját, hogy kitölti ezt a kérdőívet!

kiállítás, látogató, múzeumandragógia, #muzeumozzaszobadbol, pedagógus, tárgy, történelem, virtuális
2020-03-17 11:00
muzeológia, múzeum, #muzeumozzaszobadbol
2020-03-18 13:00
Mozaik Múzeumtúra, múzeumpedagógia, műhely, programajánló, tanulás, virtuális
2020-11-11 07:00