EN facebook

Hol érhetjük majd el a múzeumi karantén-pályázat alkotásait?

2020-05-21 19:00

Az elmúlt hetek helyzetére reagáltak a múzeumok egy különleges karantén-pályázat kiírásával. Részt vett benne a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, a Ludwig Múzeum és a Petőfi Irodalmi Múzeum, majd csatlakozott a virtuális gyűjteményhez a Gödöllői Királyi Kastély és a Magyar Vadászati Múzeum is.

 

A kiírásra összesen 361 alkotás érkezett. A beérkezett 185 képzőművészeti, 116 irodalmi, 40 filmes és 20 zenei pályamű különleges tükre lesz annak, ahogyan a fiatalok megélték a COVID-19 járvány következtében átélt elszigeteltséget, bezártságot, a mindennapok drasztikus átalakulását. 

 

Az alkotók munkáikkal a kapcsolatok átalakulására, a tanulás és tapasztalatszerzés megváltozott körülményeire, lehetőségeire, a magányra, a beszűkülésre, a vágyódásra, a virtuális valóságra, a reményekre és a felélmekre is reflektáltak. 

 

Hol láthatjuk, hallhatjuk ezeket az alkotásokat? Két lehetőséget is kínálunk arra, hogy az alkotók munkáit bemutathassuk, eredményhirdetéssel és online tárlattal készülünk!

 

 

Karantén Kedvenceink. Eredményhirdetés

 

Mindenkit szeretettel várunk május 25-én 18:00-ra a képernyők elé, ahol közzétesszük a zsűri által 4 kategóriában hirdetett győztesek nevét és munkáját is! A győztesek jutalma fejenként 100 000 Forint. 

 

 

Karantén-tárlat

 

Az eredményhirdetést követi majd egy online karantén-tárlat is, ahol közzétesszük a győzteseket, illetve a kiválasztott különdíjasok munkáit is. Közösségi Facebook-oldalunkon pedig igyekszünk szintén tartalmakat megosztani. 

 

 

film, irodalom, képzőművészet, #muzeumozzaszobadbol, pályázat, tárgy
2020-05-14 15:00
felhívás, #muzeumozzaszobadbol, pályázat, virtuális
2020-04-02 16:00
gyűjtemény, kortárs, #muzeumozzaszobadbol, pályázat, virtuális
2020-04-20 19:00