EN facebook

Idén is elindítja kiállítás-rendezői képzését a MOKK

FELHÍVÁS

2017-08-03 09:34

Kiállítás-rendezés A-Z-ig: az ötlettől a megvalósításig a közoktatás szolgálatában címmel októberben ismét elindítja 120 órás akkreditált képzését a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ. A kurzus – melyre szeptember közepéig lehet jelentkezni – hiánypótló szerepet tölt be a hazai múzeumi szakemberek továbbképzésében: külföldi és hazai, szabadtéri és termes múzeumok interpretációs módszereire alapozva, egyedülálló módon, múzeumi helyszínek bevonásával, az elméleti ismereteken túl gyakorlati alkalmazással ad segítséget a modern, látogatóbarát tárlatok elkészítéséhez és hasznosításához.

 

A képzés célja annak megismertetése a résztvevőkkel, hogy a kiállítások építészeti és arculati elemei miként kapcsolódhatnak a bemutatni kívánt tartalmakhoz, a hasznosítás és az interaktivitás milyen új megoldásai alkalmazhatók a megvalósítás során. Az előadások áttekintik a kiállítás-rendezés folyamán felmerülő gazdasági és szakmai szempontok összehangolásától, a marketing és kommunikációs tevékenységeken át a kiállítás értékeléséig felmerülő feladatok mindegyikét. Az átfogó kurzus felkészíti a résztvevőket arra is, hogy a múzeumi kiállítások tervezése és építése során hogyan kaphat hangsúlyosabb szerepet az oktatási célú hasznosítás, végül a tanfolyam vizsgamunkájaként a hallgatók közösen készítenek el egy kiállítást, mely a zárónapon ünnepélyes keretek között nyílik meg.

 

TIPP! OLVASSON A 2013-AS KÉPZÉS VIZSGAKIÁLLÍTÁSÁRÓL: INDULJUNK A KÁLYHÁTÓL!

 

A 2017. október 2. és november 24. között zajló, négy hetet igénylő továbbképzésre a MOKK olyan múzeumi szakemberek jelentkezését várja – legyen az kiállítás-rendező, kurátor, szakmuzeológus, múzeumi közművelődési szakember, múzeumpedagógus, múzeumandragógus, galéria-, tájház-, illetve múzeumi munkatárs vagy akár vezető – akik valóban korszerű ismeretekkel szeretnék bővíteni eddigi tudásukat a kiállítások tervezésében és megvalósításában. A Múzeumok Mindenkinek Program - Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése - Központi módszertani fejlesztés című, TÁMOP-3.2.8/A-08-2008-0002 azonosító számú projekt keretében kidolgozott tanfolyamra szeptember 15-ig lehet jelentkezni, a képzés tervezett helyszíne Szegeden a Móra Ferenc Múzeum. Bővebb információk a képzésről, oktatókról és a tervezett témakörökről ide kattintva olvashatók.

műhely, Pulszky Társaság, téma
2017-07-15 10:00
látogató, Mozaik Múzeumtúra, programajánló, téma
2017-07-12 14:10
látogató, téma
2017-07-04 23:00