EN facebook

Indul a Mozaik Múzeumtúra Roadshow Esztergom

MOZAIK MÚZEUMTÚRA

2022-05-27 14:00

2022. május 27-29. között kerül megrendezésre a Mozaik Múzeumtúra Roadshow Esztergomban. A háromnapos rendezvényen a látogatók részt vehetnek egy élő történelmi tárlatvezetésen az MNM Esztergomi Vármúzeumában, több időpontban induló tárlatvezetéseken az MNM Balassa Bálint Múzeumában, múzeumpedagógiai foglalkozásokon az MNM Babits Mihály Emlékházában, vagy akár egy családi napon a Duna Múzeumban.

 

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, miniszteri biztos ajánlója a Mozaik Múzeumtúra Roadshow – Esztergom programról:

 


Május 27-én, pénteken az MNM Balassa Bálint Múzeuma és az MNM Babits Mihály Emlékháza múzeumpedagógiai foglalkozásokra és tárlatvezetésekre várja sok szeretettel az iskolás csoportokat. Akár a római hétköznapokra, a régészeti ásatásokon előkerült leletekre vagy Babits Mihály előhegyi házára kíváncsiak az iskolás csoportok, ez a nap tökéletes alkalom a múzeumok megismerésére. A szabad időpontok iránt érdeklődni és jelentkezni a foglalkozásokra ezen az email címen lehet: balassamuzeum@balassamuzeum.hu

 

Szintén ezen a napon az MNM Esztergomi Vármúzeuma egy élő történelmi tárlatvezetésre invitálja a látogatókat 17 és 18 óra között. A programon megismerkedhetnek Margit királynéval, III. Béla második feleségével és a királyné udvarhölgyével, akik bemutatják látogatóknak az esztergomi várat. Erre az eseményre a programszervezők egyéni látogatók jelentkezését várják. A részvételi szándékot ezen az email címen lehet jelezni: szervezes@mnmvarmuzeuma.hu

 

Május 28-án, szombaton a Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum (Duna Múzeum) délután 14 órától egészen 17 óráig egy családi napra hívja a látogatókat és a családokat. A hagyományos programok helyett ezen a napon a méz és a méhészkedés lesz a rendezvény központi témája, felhívva a figyelmet a beporzó rovarok fontosságára, és a méznek életünkben, kultúránkban betöltött szerepére. A rendezvénynek a Mézes Gondolatok című időszaki kiállítás adja az apropóját, mely bemutatja a méhészkedés technika- és kultúrtörténetét, jellegzetes eszközeit, valamint a méhek világát. A múzeum a kiállításhoz és a méhészethez kapcsolódó foglalkozásokkal várja az érdeklődőket.

 


Az idei Mozaik Múzeumtúra Roadshow különlegessége, hogy a négy intézmény május 29-én, vasárnap 10 és 14 óra között egy közös kitelepüléssel várja az érdeklődőket. Az esztergomi Széchenyi téren a városi gyereknaphoz kapcsolódóan a múzeumok is gyerekeknek szóló programokkal készülnek. Kézműves foglalkozásokkal, történelmi memóriajátékkal, a Korok és Korszakok című válogatós játékkal, papírforgó készítéssel, vízzel működő modellekkel és még sok minden mással.

 

 

Részletes programleírás a Facebook eseményben!

gyűjtemény, Mozaik Múzeumtúra, #muzeumozzaszobadbol, múzeumpedagógia, pedagógus, tanulás, tárgy, virtuális
2020-04-23 07:00
gyűjtemény, kiadvány, külföld, Mozaik Múzeumtúra, #muzeumozzaszobadbol, örökségvédelem, virtuális
2021-03-05 10:00