EN facebook

Ismét a Szigeten!

NEMZETI MÚZEUM

2019-08-08 18:00

A Magyar Nemzeti Múzeum 2019-ben a rendszerváltás 30. évfordulójára emlékezik. 1989 nem csak a magyar rendszerváltozás éve. 1989 eseményei – augusztusban a páneurópai piknik, majd a magyar határok megnyitása, novemberben a berlini fal lebontása - a világ számára egy új időszámítás kezdetét jelentették: a vasfüggöny lassan, de biztosan leomlott, a hidegháború véget ért. A jeges határ olvadásával pedig a szabadon szövődhettek kapcsolatok, szerelmek.

 

Milyen volt a vasfüggöny mögött az élet? Éld át a Nemzeti Múzeummal a jeges határok olvadását, a szabad szerelmeket! Játssz interaktív játékainkkal a retro nevében: a szocialista rendszer kedvenc társasjátékai; „MADE in CCCP, mire használhatták?”; határok nélküli szerelem: küzdd le az akadályokat és találkozz szíved választottjával! Kvízezz, és legyél ’89 arca, öltözz és sminkelj te is úgy, mint a forradalmi generáció! A múzeum sátrához látogatók idén sem távoznak üres kézzel! 1989 szerelemgyermekeinek az MNM külön ajándékkal kedveskedik!

 

A fesztiválozók sértetlen napi vagy heti karszalaggal egész augusztusban, illetve Citypass karszalaggal, annak érvényességi ideje alatt féláron látogathatják a múzeum kiállításait!

 

Keresd a Magyar Nemzeti Múzeumot a Múzeumi Negyedben!

kiállítás, programajánló, téma, történelem
2019-01-16 17:00
emlékezet, múzeumtörténet, programajánló, téma
2019-05-06 14:00