EN facebook

Kritikával fogadták az osztrák múzeumok bezárását

COVID-19

2020-11-04 09:30

November másodikától 30-ig valamennyi osztrák színháznak, koncertteremnek, mozinak és múzeumnak be kellett zárnia. A múzeumok esetében kezdetben még úgy tűnt, hogy nyitva maradhatnak, szombaton azonban egyértelművé vált: a könyvtárak kivételével az osztrák kulturális életet analóg tereit bezárják.

 

Nincs olyan osztrák intézmény, amely ne szeretne segíteni a járvány megfékezésében, mégis sokan fogadták kritikusan az osztrák kulturális élet "bezárását". Mivel az elmúlt hónapokban a múzeumoktól a színházakig minden intézmény kidolgozta, hogyan fogadja biztonságosan a közönségét, meglehetősen rosszul érintette őket, hogy a tervekkel ellentétben teljesen mértékben le kell mondaniuk offline programjaikat, és újabb bevételkiseséssel kell szembenézniük. 

 

Ezen túlmenően a számos intézményvezető hangsúlyozta: a megfelelő védekezésnek köszönhetően eddig egyetlen kulturális intézmény sem vált koronavírus-gócponttá.

 

A kritikus észrevételek ellenére a kulturális intézmények elfogadták a döntést, és arra kérik közönségüket, hogy online felületeiken tájékozódjanak az interneten is elérhető programkínálatukról.

 

Forrás: https://www.museumsbund.at/aktuelles.php

 

bezárás, #muzeumozzaszobadbol, programajánló
2020-11-03 19:00
konferencia, muzeológia, múzeum, #muzeumokajovoert, programajánló
2020-06-23 17:00