EN facebook

Kulisszatitok, avagy egy gyerekfotózás margójára - a Göcseji Múzeum új várostörténeti kiállításán

ÉLMÉNY

2022-06-19 16:00

Kedvelem a kollégáimat. Szívügyének tekinti mindenki a zalaegerszegi Göcseji Múzeum új várostörténeti kiállításának a propagálását. Szeretnénk, ha minél nagyobb számú közönség megtekintené a tárlatot, hiszen egy igazán interaktív, látványos, a kor követelményeinek megfelelő alkotást sikerült létrehozni, amire büszkék vagyunk.

 

De ami igazán nagyszerű az az, hogy több generáció megtalálja a múzeumlátogatás alatt a kedvenc enteriőrjét és elfoglaltságát. De hogy ezt még jobban és szemléletesebben lehessen kommunikálni, megkértem a munkatársaimat, segítsenek nekem abban, hogy egyik szombat délelőtt elhozzák a gyerekeiket és közösen játszunk egy nagyot a kiállítótérben. Ugyanis ma már egy múzeumban nem kell lábujjhegyen járni, és azt is el kell felejteni, hogy „mindent a szemnek, semmit a kéznek”. Pont ez a lényeg, hogy élményszerű legyen a kiállításlátogatás, és a gyerekek játszva tanuljanak, nem mellesleg a szülők és a nagyszülők közben jól szórakozzanak!


Kérésemre szinte minden kolléga igent mondott, a szombati nyitáskor a múzeum előtti téren édes, bájos gyerekek közeledtek az épület felé. A lányok csinos ruhában és frizurával, a fiúk vagányan, ahogy az lenni szokott. Fotográfus kollégánk is nagyon készült erre az alkalomra, már előtte közösen felmértük a lehetséges helyszíneket, ahol a gyerekek igazán jól érzik magukat, és a környezet is jól fotózható. Habár kezdetben egymás méregetésével telt az idő, hiszen mi munkatársak vagyunk, de a gyerekeink nem ismerték egymást, a középkori kiállításrészt elhagyva kicsik és nagyok egymásra hangolódtak. Bicskei József műtárgyfotós kollégánk hangulatfokozás céljából még vicces cilindert is húzott erre az eseményre, a gyerekek óriási tetszését elnyerve.


Igazán nagyszerű fotósorozat készült, a gyerekek önfeledt mosolya, a titkok feltárása, a mozizás, a játék, a fényképezkedés mind élményszerű volt nekik, nem beszélve arról, hogy ezt az érzést anyu vagy apu munkahelyén tapasztalták.

 

 

 

Az Elődeink élete című várostörténeti kiállítás tele van gazdag tárgyi anyaggal, nagyméretű dekorációval, digitális tartalmakkal, játékokkal, rövid filmekkel és hanganyagokkal. Sőt, most már egy nagyszerű fotósorozat is tartozik hozzá, amit én, a kommunikációs munkatárs nagyszerűen tudok használni egy-egy cikk írásakor, sajtóanyagban, Facebook vagy Instagram poszt alkalmával. Hálás vagyok a munkatársaimnak és a gyerekeiknek, hogy egy jó hangulatú délelőttöt töltöttünk el együtt, de hogy a bizonyítékot is megmutassam, íme néhány fénykép erről a napról!

 

 

gyűjtemény, kiállítás, látogató, műhely, néprajz, programajánló
2022-05-31 18:00
emlékezet, múzeumpedagógia, műhely, néprajz, programajánló, természet
2022-05-15 14:00
gyűjtemény, néprajz, tárgy
2022-04-05 18:00