EN facebook

Likőrös készlettől a WC-csészéig: új szerzemények a kerámia- és üveggyűjteményben - SPOTIFY playlisttel

GYŰJTEMÉNY

2021-03-29 18:00

Már egy jó ideje nélkülöznünk kell a kellemes kávéházi beszélgetéseket és meghitt éttermi vacsorákat, így nagyon is hiányozhatnak azok a neszek és zajok, amelyeket ebben a miliőben megszokhattunk: koccanó kiskanál a kávéscsésze szélén, az üvegpoharak csilingelése vagy a porcelántányér csendülése. 2021-ben pedig már az sem meglepő, hogy a ‘home office magány’ enyhítését célzó éttermi zaj már a netről is hallgatható.

 

Az Iparművészeti Múzeum most azokat a porcelánból és üvegből készült használati tárgyakat, alkotásokat szeretnénk bemutatni, amelyek 2015 és 2020 között kerültek az Iparművészeti Múzeum nagyjából 23 ezer darabosra tehető kerámia- és üveggyűjteményébe. Az üveggyűjtemény a világ egyik legszínvonalasabb kollekciója, amely az üvegművesség történetét, főbb korszakait és technikáit egyaránt szemlélteti.

 

 

A jelentős porcelángyűjteményben pedig szinte minden fontos európai manufaktúra képviselteti magát, emellett a magyar porcelánművesség valamennyi korszakát reprezentálja.

 

 

 

A csengő-bongó gyűjteményi válogatás végiglapozásához javasoljuk Spotify csatornánk legújabb válogatását. Kocc és katt a zenei listáért!

 

 

A Google Arts & Culture-nek az Iparművészeti Múzeum is partnere, gyűjteményükből 103 műtárgy megtalálható a felületen. Az Iparművészeti Múzeum a Google Arts & Culture oldalon.

építészet, iparművészet, látogató, műhely, programajánló, természet
2020-09-08 20:00
gyűjtemény, iparművészet, kiállítás, #muzeumozzaszobadbol, tárgy, virtuális
2020-06-26 16:00
látogató, múzeumandragógia, műhely, örökségvédelem
2021-01-17 16:00