EN facebook

Már több mint 10 ezren nézték meg a Közlekedési Múzeum új kiállítását

MÉRFÖLDKŐ

A 10 ezredik látogatót ajándékcsomaggal várta a múzeum. 2021. augusztus 19-én, csütörtökön megérkezett a 10 ezredik látogató a Közlekedési Múzeum Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik című új időszaki kiállítására.

 

A 10 ezredik látogató egy vasútbarát apuka volt kisfiával. Az alkalomból a látogatókat egy kiállításhoz kapcsolódó ajándékcsomaggal várta az intézmény, amelyben plüssmozdony, vonatos póló és bögre is volt – ezek sok más tárgy mellett a múzeum boltjában bárki számára megvásárolhatók. Az ajándékcsomagot Dr. Zsigmond Gábor, a Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettese, a kiállítás egyik kurátora adta át a látogatóknak.

 

A Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik című időszaki kiállítás alig több mint egy hónapja, július 16-án nyitotta meg kapuit a látogatók számára. A tárlaton hét ikonikus vasúti jármű látható, amelyek a magyar vasút története szempontjából kiemelt jelentőséggel bírnak, de a múzeum egyedi modellgyűjteményének több darabja, motorok, biciklik és a helyszínhez szintén kötődő Formula V-ös versenyautó is kiállításra került. A kiállítással azonban az intézménynek az is célja, hogy megmutassa a környék történetét és új otthonát, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokát, ahol az új Közlekedési Múzeum fog felépülni. A kiállításban az új múzeum látványtervei is bemutatásra kerülnek.

 

A kiállítás csütörtöktől vasárnapig 12:00 és 19:00 között tart nyitva a X. ker. Budapest Kőbányai út 30. szám alatt.

 

 

 

Fotók: Nyitrai Dávid / Közlekedési Múzeum:

emlékezet, gyűjtemény, helytörténet, kiállítás, közlekedés, látogató, technika
2021-07-16 20:00
kiállítás, múzeumandragógia, múzeumpedagógia, programajánló
2021-08-12 17:00
múzeum, múzeumpedagógia, tanulás, virtuális
2021-02-04 14:00