EN facebook

Műtárgyvadászat az őskortól a népvándorlás koráig. Egy műtárgy – egy kérdés az Aquincumi Múzeummal

GYŰJTEMÉNY

2021-04-01 07:00

A koronavírus járvány miatt a múzeumok hónapok óta zárva tartanak, ezért minden intézmény, így az Aquincumi Múzeum is igyekszik a kerítésein kívül is elérhetővé tenni a kultúrát. 2021. március 26-tól az M1 ’Kisföldalatti’ vonalán utazva új megvilágításba helyezett műtárgyakra lehetünk figyelmesek. A megállókban található plakátok az Aquincumi Múzeum őskortól a népvándorlás koráig terjedő régészeti emlékanyagából emelnek ki 15 különlegességet.

 

A látványos tárgyfotók mellett egy-egy megválaszolandó kérdés bírja fejtörésre az utazóközönséget. A múzeum munkatársai abban bíznak, hogy a szórakoztató és figyelemfelkeltő plakátok egy kis színt csempésznek a járvány miatti elszigeteltség szürke hétköznapjaiba.

 


A plakátokon található kérdések megválaszolásával akár értékes aquincumi ajándékcsomagot is lehet nyerni, ezért érdemes kicsit utánajárni a helyes megfejtéseknek.

 

 

Annak érdekében, hogy a játékos műtárgyvadászatba bárki be tudjon kapcsolódni, a kérdések az Aquincumi Múzeum közösségi oldalaira is felkerülnek.

 

 

További információ: http://www.aquincum.hu/jatek/

Facebook: https://www.facebook.com/Aquincum.Museum/

Instagram: https://www.instagram.com/aquincummuseum/

 

Az év múzeuma, díj, gyűjtemény, muzeológia, múzeumtörténet, Pulszky Társaság
2020-09-25 07:00
gyűjtemény, muzeológia, múzeumpedagógia, műhely, tárgy
2021-03-20 07:00
film, #muzeumozzaszobadbol, múzeumpedagógia, műhely, pályázat, virtuális
2021-02-11 07:00