EN facebook

MÚZEUMPEDAGÓGIAI SZAKTANÁCSADÓI KÉPZÉS

KÉPZÉS

2018-04-28 17:00

Múzeumpedagógiai szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak indul 2018-2019-es tanév szeptemberétől.

A képzés szakmai felelőse: ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar

A szakképzettségnek diplomában szereplő megnevezése: Múzeumpedagógiai szaktanácsadó.

A hazai felsőoktatási intézmények közül egyetlen, amely diplomát ad a képzés befejeztével.

 

A szakirányú továbbképzés képzési területe: bölcsészettudomány

 

A felvétel feltétele

korábbi felsőoktatási rendszerben szerzett pedagógus, bölcsész, természettudományos szakképzettség, főiskolai vagy egyetemi szinten szerzett szakképzettség

 

A szakirányú továbbképzés célja

A képzés tartalma jól illeszkedik a közoktatásban a Nemzeti Alaptanterv, a kerettanterv valamint a helyi tantervek célkitűzéseihez. A múzeumpedagógia egyik legfontosabb feladata, a magyar kulturális örökség közkinccsé tétele, a különböző korosztályú gyermekek múzeumlátogató, a művészeteket értő és befogadó felnőttekké nevelése. A múzeumi foglalkozások nem helyettesíthetik az iskolai tanítási órákat, de a tanulók a múzeumban hasznosíthatják az iskolában tanultakat, az iskolai órán pedig alkalmazhatják a múzeumi tapasztalatokat. Tekintettel az élethosszig tartó tanulás lehetőségeinek biztosítására is, a képzés célja olyan képzőművészeti, történettudományi, természettudományi, művelődéstörténeti és pedagógiai/andragógiai ismeretek átadása, melynek birtokában a végzett szakemberek képesek lesznek múzeumi keretek között tanórákat, szakköröket, felnőttek csoportjainak, családoknak fakultatív foglalkozásokat tartani.

 

Főbb tanegységek megtekinthetők a mellékelt óra és vizsgaterv alapján.

 

A képzési idő: 4 félév

A képzés jellege: diplomás esti (amelyhez diákigazolvány is jár)

 

A szakképzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 120

 

A költségtérítés díja: 140.000 Ft/félév

 

Jelentkezési díj: 7.000 Ft

 

Munkarend/képzési helyszín/napok: esti / Budapest különböző múzeumaiban. (természettudományi, művészeti, történettudományi, néprajzi területe, a megszokott tantermi órák helyett.) A képzés minden héten csütörtökönként 10 órától 18 óráig van. Szabadon választható kurzusok esetenként egyéb hétköznapokon.

 

 

JELENTKEZÉS SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSRE

 

Jelentkezési határidő: 2018. június 30. szombat, 24:00 óra

 

Jelentkezéseket elektronikus jelentkezési lapon lehet benyújtani (kérem, kattintson a linkre). A jelentkezési anyaghoz szükséges dokumentumokat is elektronikus formában kell csatolni. A fenti határidő után beérkező, hiányos, valamint e-mailben, faxon vagy postai úton küldött, illetve személyesen benyújtott jelentkezéseket sajnos nem áll módunkban elfogadni.

 

A felvételi jelentkezési anyag részei:

online jelentkezési lap

oklevél másolata (külföldön szerzett oklevélről hiteles fordítás benyújtása is szükséges)

rövid szakmai önéletrajz

személyi igazolvány és lakcímkártya másolata

jelentkezési díj befizetéséről szóló bizonylat másolata

 

A jelentkezési díj befizetése:

Jelentkezési díjat (egyszeri 7000 Ft) befizetni kizárólag az intézmény által kibocsátott csekken lehet. Banki átutalás nem lehetséges.

A jelentkezési díj befizetéséhez csekk az alábbi e-mail címen igényelhető, név és levelezési cím egyidejű megadásával: szakiranyu@ppk.elte.hu, vagy személyesen átvehető az Oktatásszervezési Irodában.

 

A jelentkező egy jelentkezési csekk befizetésével legfeljebb három szakirányú továbbképzésre is jelentkezhet, képzésenként külön, teljes jelentkezési dokumentáció benyújtásával. Amennyiben több szakra is jelentkezik, a jelentkezési űrlapon fel kell tüntetni a jelentkezési rangsort.

A befizetett jelentkezési díjról számla kérhető az itt letölthető számlakérő nyilatkozat benyújtásával. Számla kizárólag a csekken feltüntetett befizetőnek állítható ki.

számlakérő nyilatkozat jelentkezési díj befizetéséhez szakirányú továbbképzésen

 

Bővebb információt a következő oldalakon olvashat:   

 

http://www.ppk.elte.hu/felveteli/szakiranyu/budapest

http://www.ppk.elte.hu/file/ismerteto_muzeumpedagogia_20170.pdf

https://ppkdocs.elte.hu/th/tantervek/szakiranyu/SZT_m%C3%BAzeumpedag%C3%B3giai%20szaktan%C3%A1csad%C3%B3_esti_2017_v2017.pdf

helytörténet, történelem
2018-04-27 14:30
kiállítás, régészet, tárgy
2018-04-27 18:00