EN facebook

Oláh Gergő énekes, zenész lesz az idei "szóvivő"

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA

2018-06-06 09:00

Oláh Gergő zenész, énekes népszerűsíti az esemény arcaként ebben az évben a Múzeumok Éjszakáját. Az énekes – elmondása szerint – nagyon megörült és egyben meg is lepődött, amikor értesült a felkérésről, megtiszteltetésnek vette, hogy a szervezők rá gondoltak. A művészről, amellett, hogy saját műfajában, a zenében a legjobbak között van, tudni lehet, hogy nyitott a társművészetek befogadására is, ám a képzőművészet világában még nem merült el. Szívesen mondott tehát igent arra a felkérésre, hogy a 2018-as év tavaszán értő ajánlások mellett több érdekes múzeumi programon vegyen részt - helyenként a családjával – egyebek mellett a számára szervezett tárlatvezetéseken és interaktív programokon azért, hogy az idei múzeumok éjszakáján, június 23-án már számos, saját élménnyel gazdagabban számolhasson be múzeumi kalandjairól és ajánlhassa azokat a nagyközönségnek.

Oláh Gergő „bemelegítésként” 4 múzeumi programon vett részt, elsőként az MNG Minitextúrák kiállításán a családjával együtt, ahol a gyerekeivel örömmel nézték a bábszínházi előadásokat, majd azt követően nagy izgalommal keresték a múzeum tereiben a produkcióban megjelent műtárgyakat. Több szakmai gyűjteménybe is ellátogatott a művész, az egyikben végtelen örömzenélésben volt része, másik helyen pedig némi időutazást követően a főúr szerepét öltötte magára. A negyedik, egyben befejező állomáson a klasszikus képzőművészet szépségeiből kapott ízelítőt interaktív tárlatvezetés során.

Oláh Gergő múzeumi kalandjairól kisfilmek is készültek, melyek közül az első már látható a Múzeumok Éjszakája facebook oldalán vagy letölthető erről a linkről.

A további múzeumi élményeket feldolgozó filmeket ugyancsak a Múzeumok Éjszakája facebook oldalán fogják publikálni folyamatosan június folyamán, még az esemény előtt.

 

 

digitalizáció, kiadvány
2018-06-05 09:00
képzőművészet, kiállítás, programajánló
2018-06-05 18:00