EN facebook

Sztereó - tárlatvezetés két (vagy több) hangra a Kassák Múzemban

programajánló

2023-04-19 12:00
A zene és a kortárs tánc legfontosabb jellemzője a jelenlét, ezt kihasználva a Hangszínek - Új zene a történeti avantgárdban című kiállításfizikai és szellemi terét a hang és a mozgás segítségével vehetjük birtokba a Kassák Múzeumban 2023. április 21-én!

Az improvizáció műfaját zászlajára tűző TËRÏDÖ, egy laza kollektíva, aminek Rubik Ernő Zoltán interdiszciplináris kíváncsisága adja a mozgatórugóját. Tekinthetünk-e a táncra is egyfajta zeneként? Lehet-e egy mozdulat egyszerre absztrakt és hétköznapi? Komponálhatók-e jelenidőben a zenei kompozíciókhoz hasonló igénnyel? Az improvizáció érzékeny műfaja közvetlen betekintést enged az alkotói döntések sorába, mely az intenzív figyelem és jelenlét által társalkotóvá változtatja a tudatos nézőt.

A program időpontja: 2023. április 21., 18:00 – 20:00

Tara Khozein – ének
Eva Mora – tánc
Rubik Ernő Zoltán – tánc, ének, tárgyak

Tara Khozein iráni-amerikai előadó, aki klasszikus és a kísérleti éneklés, valamint a fizikai színház közös metszéspontjait kutatja. Eva Mora kortárs táncos és koreográfus, érdeklődési területei az improvizáció, az érintés és a játékosság.
Rubik Ernő Zoltán zeneszerző, jazz-zongorista és kortárs táncos pedig a Jazzaj koncertsorozat és a TËRÏDÖ improvizációs estek szervezője és házigazdája. 

Belépőjegy: 1500 Ft/fő
 
REGISZTRÁCIÓ

 

 

SZTEREÓ - tárlatvezetés két vagy több hangra


A múzeumi kiállítás elsősorban vizuális médium, míg a zene akusztikai műfaj, de közös bennük például a térbeliség, legyen szó a műtárgyak elrendezéséről, a befogadás módjáról,a hang terjedéséről vagy forrásáról. Ez a párhuzam inspirálta a Sztereó – tárlatvezetés két (vagy több) hangra címen indított sorozatot, melyben az elkövetkező hónapok során különböző szakterületekről érkező vendégelőadóinkkal közösen gondolkodhatunk az új zenei törekvésekről, a Hangszínek – Új zene a történeti avantgárdban című, új időszaki kiállításban felvetett kérdésekről.

irodalom, kiállítás, művészet, programajánló
2022-12-07 19:00
művészet, programajánló
2019-04-08 19:58
képzőművészet, kiállítás, programajánló
2020-01-24 08:00