Új kiállítással várja ismét a látogatókat a PIM

ÚJRANYITÁS

Petőfi Irodalmi Múzeum
2021-05-04 07:00

A Petőfi Irodalmi Múzeum Rézbőrű volt az alkony című tárlata először tekinthető meg személyesen. A múzeum és tagintézményei 2021. május 4-től várják a védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatókat.

 

Május 4-étől a Petőfi Irodalmi Múzeum és tagintézményeinek kiállításai is megnyitják kapuikat a védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak előtt. A PIM egy új, izgalmas tárlattal is várja az érdeklődőket: a járványhelyzet miatt zárt ajtók mögött készült el a Rézbőrű volt az alkony – A magyar indiánozás nyomában című kiállítás, mely az indiánozás sokrétű hazai történetébe enged betekintést. A múzeum meghosszabbította a 150 éve született fotográfus tiszteletére éppen a kényszerű zárás előtt megnyílt Új vizeken – Írók és művészek Székely Aladár műtermében című kiállítását, valamint újból látható az Édes Anna / Kosztolányi – Trianon 100 című tárlat is, melyet egy különleges, 360 fokos térvetítés tesz teljessé.


A PIM tagintézményei is újra fogadhatják a látogatókat: az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) Róna Viktor balettművész emlékére rendezett, Herceg a vasfüggöny mögül című kiállítása továbbra is megtekinthető, a Mesemúzeum a megszokott nyitvatartási rend szerint, míg új helyszíne, a kiskamaszoknak szóló Háromcsőrű Kacsa Történetalkotó Műhely előzetes bejelentkezéssel látogatható. A széphalmi Magyar Nyelv Múzeuma és a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum ugyancsak május 4-étől, az óbudai Kassák Múzeum pedig május 26-ától nyitja meg kapuit.

 

Közönség személyes részvételével zajló rendezvényeket és iskolai csoportok részére múzeumpedagógiai foglalkozásokat június 1-jét követően tartanak meg a múzeumok. Az online felületeiken addig is folyamatosan jelentkeznek friss tartalmakkal, virtuális programokkal.


Az aktuális kiállításokról és a látogatással kapcsolatos tudnivalókról az érdeklődők a PIM és tagintézményeinek honlapján tájékozódhatnak.

emlékezet, kiállítás, látogató, néprajz, természet, virtuális
2021-04-24 17:00
emlékezet, film, fénykép, irodalom, kiállítás, látogató, történelem, virtuális
2020-10-19 14:00
felhívás, múzeumandragógia, pályázat, tárgy
2021-03-11 16:00