EN facebook

Újdonságok a Ludwig Múzeum online kínálatában

MÚZEUMOK NON-STOP

2020-05-05 10:00

Ismerkedj! Fedezd fel! Lassulj le! Hallgasd, nézd meg! Olvass bele! Mélyülj el!

 

A Ludwig Múzeum legújabb kiállítása külön aloldalon követhető! Jelszó: "LASSULJ LE!"

 

Lassú élet. Radikális hétköznapok című kiállítás önálló microsite-on érhető el. Vagy ezen a linken olvashatunk róla a múzeum honlapján.

 

Talk Slow

Szép új világ – Mi lesz a művészettel a koronavírus után?
Interjú Schuller Judit Flóra képzőművésszel

 

A kiállításban a Towards Nothingness (Walks), részlet a Memory Theatre sorozatból című munkával beválogatott művészt Jan Elantkowski faggatta a karantén okozta változásokról, tapasztalatokról, és arról, hogy vajon átalakítja-e az életünket a vírusfertőzés.


A Slow Tudástár kapcsolódó szócikkei:
alternatív életstratégiák
önkéntes egyszerűség

fenntartatóság

 

 

Az önként vállalt lassúság nem hóbort - interjú

 

Az egyelőre csupán egy microsite felületén élvezhető kiállításhoz kapcsolódóan egy interjúsorozat indult a Fidelio oldalán. A széria második részében Üveges Krisztina művészettörténész gondolatai olvashatók az alternatív életstratégiákról, az önként vállalt egyszerűség szükségességéről, a fenntarthatóság különféle módozatairól.

 

 

Csendes finisszázs - új cikk a blogon

 

2020. április 26-án, vasárnap zárt volna a The Dead Web című kiállítás a Ludwig Múzeumban. Ha másképp alakul az elmúlt néhány hét, akkor biztosan valamilyen őrült, utópisztikus, hyper-hightech finisszázsprogramon vehettünk volna részt a hétvégén. Most azonban csendesebben, egy írással búcsúzunk a kiállítástól, amelyen szerepelt a múzeum gyűjteményének öt darabja is. A sorozat utolsó részében Bori Bálint, a Société Realiste és Várnai Gyula egy-egy munkájáról, mesélünk.

 

 

Eszmék és művek

 

A tiranai Nemzeti Művészeti Galériában 2016 nyarán megrendezett kiállítást kevesen láthatták, ezért összeállítottunk egy válogatást az ott kiállított művekből. A látogatók főként fotókon, illetve más technikai médiumokon, sok esetben a művész figuráján keresztül ismertették meg a nézőkkel Magyarország közelmúltját és kortárs képzőművészetét a hatvanas évek második felében meghatározó neoavantgardtól kezdődően, a konceptuális művészeten át, egészen a kétezres évek második évtizedéig.

Több mint 30 mű Birkás Ákostól Bukta Imrén, Lakner Antalon át, Maurer Dóráig!

 

 

#MÚZEUM OTTHONRÓL

Új menüpont a honlapon meglévő és vadonatúj tartalmakkal hat kategóriába rendezve!

 

 

Lakaliti rajzfüzete (letölthető alkotófüzet)

 

A múzeumpedagógia foglalkoztató füzet elsősorban 7–10 éves gyerekeknek és családoknak készült a Westkunst – Ostkunst. Állandó kiállítás a Ludwig Múzeum gyűjteményéből című kiállításhoz. A foglalkozás során a gyermek nemcsak egy történet részesévé válhat, de az emberábrázolás és a rajztechnikák széles körével is megismerkedhet. A füzet gerincét Flaka Haliti Nihal című munkája adja, de többek között Georg Baselitz és Pablo Picasso egy-egy műve is szerephez jut.

 

 

SOROZATOK A FACEBOOKON!

 

#kedvencműtárgyam - csütörtökönként
Személyes kedvencek, emlékezetes történetek, szubjektív bemutatók. A múzeum munkatársainak írásai a műtárgyakról.

 

Műtárgy emoji kvíz! - minden pénteken
Asszociációs játékunkban emotikonokkal írunk le műtárgyakat a gyűjteményből. Játssz velünk és kommenteld be a műtárgy címét és alkotóját, ha ráismertél!

fénykép, múzeumtörténet, programajánló
2020-04-03 09:00
digitalizáció, #muzeumozzaszobadbol, művészet, régészet
2020-03-22 19:05