EN facebook

A járvány sem akadály - A magyar kultúra napjától látható a gyulai Vigadó körfolyosójának új kiállítása

KIÁLLÍTÁS

Bánfi Barna és Bagyinszki Zoltán fotográfusok, valamint a Karácsonyi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium rajzpályázatának művei után helyi képzőművész közösség mutatkozik be a gyulai Vigadó körfolyosóján.


Tájképeikből válogatták össze a József Dezső Szakkör tagjai 2021. január 22-től megtekinthető tárlatuk anyagát, amely a gyulai Vigadó üveges körfolyosóján kerül bemutatásra. Az Erkel Ferenc Művelődési Központban működő amatőr művészeti csoport tevékenysége jól példázza, hogy a járványhelyzet sem akadályozhatja meg a választott tevékenységüket és közösségüket kedvelőket a közös alkotómunkában.

 

 

 

A szakkör tagjai jelenleg a közösségi médiában tartják egymással a kapcsolatot, zárt csoportjukban mutatják be egymásnak az elkészült festményeiket, s látják el tanáccsal egymást. Péntektől megtekinthető kiállításukon Hortobágyiné Benkő Jolán, Kondorosiné Ökrös Julianna, Papp Mária, Szabó József, Ungváriné Spiegel Julianna, Sütő Jánosné, Orestyákné Buka Mária, Török Erzsébet és Marosán Róza mutatja be tájképeit.

 

A József Dezső Szakkör kiállítása január 22-től egy hónapon át látható a gyulai Vigadó üveges körfolyosóján. Az esemény az egyetlen offline eleme hat gyulai kulturális intézmény közös magyar kultúra napi programsorozatának.

 

 

A gyulai művészeti csoport névadója, Firtosi József Dezső (Firtosalja, 1886 - Gyula, 1965) művészeti tanulmányait a Budapesti Képzőművészeti Főiskolán végezte. Figurális kompozíciókat, portrékat, tájképeket, csendéleteket festett. Gyulán telepedett le, részt vett a város és Békés megye képzőművészeti életének szervezésében. Gyulán tanított a volt 1-es számú általános iskolában. Tanítványai voltak Kohán György, Koszta Rozália, Szénási Mihály, Kiss György.

emlékezet, gyűjtemény, látogató, #muzeumozzaszobadbol, programajánló, történelem, virtuális
2021-01-20 07:00
emlékezet, felhívás, #muzeumozzaszobadbol, tárgy, virtuális
2020-04-09 20:00