EN facebook

A Magyar Nemzeti Múzeum ingyenes, digitális kiállítóhelyet nyitott az Akváriumnál

KIÁLLÍTÁS

2022-05-10 20:00

Akik szerint a digitális tárlatlátogatás nem az igazi, azok még nem látták a Micro-Folie mobilmúzeumot. Ennek a nagyszerű francia kezdeményezésnek a létrehozásában legendás francia múzeumok mellett magyar intézmények is részt vettek, és a Magyar Nemzeti Múzeum műtárgyai - összesen 23, egyebek mellett a szkíta aranyszarvas, Liszt Ferenc portréja és a Sztálin-szobor keze - is megtalálhatók.

 

A csodálatos műtárgyakról nagy felbontású, digitalizált fényképek, 3D fotók és videófelvételek tekinthetők meg a digitális múzeumban.

 

A világhírű múzeumok – köztük a Louvre, a Musée d’Orsay, valamint a Picasso Múzeum – ikonikus műtárgyai most megtekinthetők a Magyar Nemzeti Múzeum különleges digitális tárlatán. A francia Micro-Folie mobilmúzeum digitális tárlatlátogatásán a látogatók tabletek segítségével, nagy felbontású, digitalizált fényképeken, 3D fotókon és videófelvételeken olyan részleteket is megfigyelhetnek, melyekre élőben soha nem lenne lehetőségük. Az Akvárium mellett látogatható digitális kiállításon a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményéből is látható 23 tárgy.

 

 


Érkezik a műkincs-világválogatott

 

Különleges berendezéssel találkozhatnak a látogatók a Magyar Nemzeti Múzeum legújabb, digitális kiállítóterében. Műtárgyak és vitrinek helyett egy óriási kivetítő, VR szemüveg és 10 tablet adja a múzeumi élményt a Micro-Folie Digitális Múzeumban. A Louvre, a Musée d’Orsay és a Musée national Picasso mintegy kétezer műtárgyán kívül a képzőművészet mellett a dizájn, az építészet, előadóművészet és tudomány területéről válogatott érdekességek is megtekinthetők.

 

A több ezer műtárgyról nagy felbontású, digitalizált fényképek, 3D fotók és videófelvételek láthatók, melyek tetszés szerint nagyíthatók, így a látogatók olyan részleteket is megfigyelhetnek, melyek egyébként élőben rejtve maradnának.

 

A Micro-Folie digitális anyaga mára a világ sok-sok múzeumának különlegességei mellett hazai intézmények kincseivel is gazdagodott.

 

A hihetetlenül gazdag anyagból nagyon sokféle virtuális kiállítás rendezhető, könnyű alkalmazkodni a közönség igényeihez. Mindegy, hogy óvodások, egyetemisták vagy a történelem iránt érdeklődő felnőttek ülnek be, a Micro-Folie virtuális múzeum mindenki számára tud újat és izgalmasat mutatni.

 

 

A mobilmúzeum 2022.szeptember 19-ig ingyenesen látogatható Budapesten az Akvárium Klub előtt minden nap 10 és 18 óra között. A látogatók egy 10%-os kupont is kapnak a Magyar Nemzeti Múzeumba szóló jegyek vásárlásához. 

 

 

 

emlékezet, kiállítás, látogató, programajánló, történelem
2022-02-25 07:00
állományvédelem, beruházás, látogató, örökségvédelem, régészet, természet, történelem
2022-04-02 07:00
arculat, design, kiállítás, téma
2022-03-22 07:30